Klikkertrening 

Hvorfor klikkertrening ?

Når man skal velge et hundekurs eller hestekurs har man heldigvis mange trenere å velge i, som bruker positiv trening. I hestemiljøet har vi Natural Horsemanship som gjerne er hestemiljøet sitt svar på positiv trening. Det er ikke alltid så enkelt å vite hva som er riktig eller hvem man bør velge som instruktør

Klikkertrening baserer seg på bruk av vitenskapelige beviste innlæringsteorier som du vil lære mer om på et kurs med meg. Men kort fortalt belønner vi dyret for riktig atferder. 

Ved å belønne(med leke eller godbit) øker vi sannsynligheten for å få mer av en atferd! Klikkeren brukes for å "fortelle" dyret at i nøyaktig det sekundet gjorde du riktig. Dyret vil derfor forstå sammenhengen med at klikkeren betyr (NÅ gjorde du riktig, og det er en belønning på vei). Det ville vært veldig upraktisk å gi belønningen i det sekundet dyret gjør riktig. Klikkeren gir oss dermed perfekt timing. 

I klikkertrening bruker vi mye shaping. Det vil si at dyret selv skal tilby atferden som vi ønsker å få frem. Dersto mer man trener dyret sitt, desto mer "klikkerklok" vil den bli ! Et dyr som ikke har blitt trent med shaping, vil gjerne stå i ro å vente på et signal. En klikkerklok hund, hest eller geit vil tilby atferder, litt som tampen brenner. Dette er helt fantastisk å se på, og mange blir overasket over hvor fort dyret lærer av dette. Noen øvelser som for eksempel "sitt" vil man garantert klare å klikke for da dette er en atferd som hunden utfører daglig. Vanskeligere øvelser, belønner man for hvert steg i riktig retning. Vi bruker også noe som kalles target! Dette er et bedre alternativ en lokking. Lokking av dyret, gjør det veldig avhengig av hjelp til andre øvelser som skal trenes inn.  

Klikkertrening blir brukt på hunder trent til konkuranselydighet, førerhunder, agillityhunder og egentlig alt hvor innlæring av atferder trengs.

 

Hvis du ønsker at hunden din skal ha det like kjekt på trening som du, så anbefaler jeg klikkertrening.  

Klikkertrening er ikke så vanskelig, men det er en del ting man bør lære seg for å mestre dette for å ta det i bruk på best mulig måte. Derfor kan det være lurt å dra på et kurs.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now